egészség életmód pr-cikk

Az egészségünk megőrzéséhet ásványi anyagok egész sorára van szüksége szervezetünknek, méghozzá kellő mennyiségben.

Az ásványi sók egyrészt erősítik a csontokat és a fogakat, segítenek tettrekészen tartani az immunrendszerünket és lehetővé teszik, hogy a vitaminok is ellássák a maguk feladatát.

Elengedhetetlen ásványi anyagok

A kutatók 16 ásványi anyaggal kapcsolatban bizonyították be, hogy a szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen.

Az ásványi anyagok a testsúlyunk 3-4%-át teszik ki. Az ún. makroelemekre (mint a magnézium, kalcium, nátrium, kálium) nagy mennyiségben van szükségünk, a mikroelemekből (mint a vas, cink) ennél kevesebb is elég.

Ezek mellett még beszélhetünk nyomelemkről (mint a szelén, mangán, jód), amelyek csak nyomokban találhatók meg.

TUDTA?

Az élelemiszerek ásványi anyag tartalma nagyban függ attól, hogy mennyi volt belőlük a talajban, amelyen a növény termett vagy épp az állat legelt!

Szervezetünk ásványianyag-egyensúlyát nem képes hosszú távon fenntartani, ha nem kap elegendőt, akkor elkezdi felhasználni az izmokban, májban és a csontokban fellelhető készleteket. (a felesleg képes a szervezetből történő kiürülésre), de vannak olyan ásványi anyagok, amelyek túladagolása veszéllyel járhat.

Saját felelősségünk, hogy megadjunk minden fontos ásványi anyagot a szervezetünknek. Épp ezért különösen vigyázni kell egyes fogyókúrákkal, amelyek bizonyos ételcsoportokat tiltanak, mert könnyen lehet, hogy megvonjuk a szervezetünket valami fontos ásványi anyagtól is egyben.

Sokkal jobb, ha mindent eszünk, de csak mértékkel. Persze sokszor épp ezt a mértéket nehéz meghatározni és betartani. Ilyenkor lehet a segítségünkre, ha kipróbáljuk, hogy mit képesek nyújtani a fogyasztószerek. Ma már bőséges termékkínálat van jelen a piacon, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen fordulnak segítségül a tudományosan alátámasztott és bizonyított fogyasztószerekhez.

 

Ön is egyszerűen tud tájékozódni a témában, elég, ha beüti a keresőbe, hogy Adipex P véleményt és szép számmal fog találni információt.

Szervezetünk ásványianyag felvevő képessége függ a különböző tápanyagoktól is. Így a D-vitamin elengedhetetlen a kalcium felszívódásához, a C-vitamin pedig a vas szervezetbe kerülését segíti elő.

De vannak gátló tényezők is, mint a teában található tannin vagy a búzakorpa fitinsavja. Ezek képesek arra, hogy gátolják a vas, a cink és a kalcium felszívódását.