Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért fontosak a szervezetünknek az ásványi anyagok?

egészség életmód pr-cikk

Az egészségünk megőrzéséhet ásványi anyagok egész sorára van szüksége szervezetünknek, méghozzá kellő mennyiségben.

Az ásványi sók egyrészt erősítik a csontokat és a fogakat, segítenek tettrekészen tartani az immunrendszerünket és lehetővé teszik, hogy a vitaminok is ellássák a maguk feladatát.

Elengedhetetlen ásványi anyagok

A kutatók 16 ásványi anyaggal kapcsolatban bizonyították be, hogy a szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen.

Az ásványi anyagok a testsúlyunk 3-4%-át teszik ki. Az ún. makroelemekre (mint a magnézium, kalcium, nátrium, kálium) nagy mennyiségben van szükségünk, a mikroelemekből (mint a vas, cink) ennél kevesebb is elég.

Ezek mellett még beszélhetünk nyomelemkről (mint a szelén, mangán, jód), amelyek csak nyomokban találhatók meg.

TUDTA?

Az élelemiszerek ásványi anyag tartalma nagyban függ attól, hogy mennyi volt belőlük a talajban, amelyen a növény termett vagy épp az állat legelt!

Szervezetünk ásványianyag-egyensúlyát nem képes hosszú távon fenntartani, ha nem kap elegendőt, akkor elkezdi felhasználni az izmokban, májban és a csontokban fellelhető készleteket. (a felesleg képes a szervezetből történő kiürülésre), de vannak olyan ásványi anyagok, amelyek túladagolása veszéllyel járhat.

Saját felelősségünk, hogy megadjunk minden fontos ásványi anyagot a szervezetünknek. Épp ezért különösen vigyázni kell egyes fogyókúrákkal, amelyek bizonyos ételcsoportokat tiltanak, mert könnyen lehet, hogy megvonjuk a szervezetünket valami fontos ásványi anyagtól is egyben.

Sokkal jobb, ha mindent eszünk, de csak mértékkel. Persze sokszor épp ezt a mértéket nehéz meghatározni és betartani. Ilyenkor lehet a segítségünkre, ha kipróbáljuk, hogy mit képesek nyújtani a fogyasztószerek. Ma már bőséges termékkínálat van jelen a piacon, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen fordulnak segítségül a tudományosan alátámasztott és bizonyított fogyasztószerekhez.

0 Tovább

5 különleges bögre, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra

termék ajánló webáruház

Az ízléses, otthonos és kényelmes konyha elengedhetetlen kellékei a bögrék. A reggeli forró kávét vagy teát belőlük legjobb szürcsölni, hasonlóan az esti forraltborhoz. Ráadásul minden családtag kiválaszthatja a kedvencét, hiszen általában nem készletet, hanem egyedi termékeket vásárolunk. Pontosan ez adja varázsukat.

Ha szívesen bővítenéd az otthoni készletet, keresd a különleges darabokat! Mutatunk 5 típust, melyet mindenképpen be kell szerezned.

1. Színváltoztató

Ez a mágikus bögre azért különleges, mert hő hatására megváltoztatja a színét. Az egyszerűbb típusok alapszíne fekete, s ez fehérré változik a forró italtól, majd pedig megjelenik benne egy minta. Persze rengeteg féle kapható. Egyes darabokon az éjszakából nappal, a fekete tájból hófödte, a szomorú arcból mosolygós lesz. Ez ugye a Te reggeled is feldobná?

0 Tovább

6 trükk egyedi eljegyzési gyűrű választáshoz

pr-cikk ékszer

Annak a különleges személynek, akinek a kezét meg szeretnénk kérni, különleges gyűrű jár. Ezzel a legtöbb vőlegény egyetért. A menyasszonyok is szívesen viselnek olyan ékszert, melyet nem látnak viszont minden második emberen.

A fenti okokból a vőlegényekre komoly feladat hárul, mikor eljegyzési gyűrűt választanak. Egyedi, de menyasszonyuk stílusához illő ékszert kell találniuk. Cikkünk ebben szeretne segíteni az alábbi 6 trükkel.

1. Válassz vintage eljegyzési gyűrűt!

Az eljegyzési gyűrűk közül a leggazdagabb díszítés a vintage gyűrűkre jellemző. Különféle anyagok, színes kövek régi stílusú csiszolással és csodásan kidolgozott részletek várják a stílus szerelmeseit! A vintage kategórián belül választható a modernebb Art Deco irányzat, de akár a viktoriánus vagy az Edward-kor hagyományosabb formái is.

2. Kutasd fel az egyedi gyűrűformákat!

Menyasszonyod stílusa távol áll a díszes vintage világától? Semmi baj! Egy másik trükk az egyedi gyűrűformák és foglalatok megtalálása.

Manapság egyedinek számít a teljes mértékben minimalista, letisztult eljegyzési gyűrű is. Persze a következő típusokból is bátran választhatunk:

  • katedrális gyűrű (karmos foglalattal)
  • halo gyűrű (a középső kő körül apró kövekkel)
  • gyűrű tokos foglalattal
  • eljegyzési gyűrű 3 nagyobb kővel (a múlt, jelen és jövő szimbóluma)

0 Tovább

Meg lehet-e élni blogolásból?


Sőt: meg is lehet gazdagodni...

...avagy bloggereknek áll a világ?

Angol nyomtatott lap az amarikai online világáról

A No azért a főcímet olvasva nem kell megijednie senki amatőr bloggernek, a szerző nem akar beállni a gyors internetes pénzkeresetet ígérő szélhámosok hosszú sorába, csak a rangos, de a magyar nyelvterületen kevesek által ismert London Onserver Public-ban Lloy al-Bakar publicista tollából megjelent Blogs To Riches című cikkről szeretne szerényen beszámolni.

A témát tekintve először is fontos, hogy a neves magazin vezető témájául 2020-ban („címlapsztori”) a blogokat választotta. Az Observer Public olvasóinak láthatóan nem kell már elmagyarázni, hogy mik is a blogok (még szép!), a vezető anyag inkább arra koncentrál, hogyan is lehet a blogokból pénz csinálni. Merthogy bizony lehet!

Persze mi más lehetne a lényeg, mint az, hogy a blogok között is a PR és marketing szakemberek által gyakran emlegetett hatványtörvény   érvényesül: Néhány tucat blogot nagyon sokan olvasnak, az összes többi érdekődő viszont nagyon sok, alacsony látogatottságú blog között oszlik el. Ha tehát valaki pénzt akar csinálni a blogolásból, akkor 1) be kell jutnia az A-listás (elit) bloggerek közé, vagy több B-listás, de speciális témájú blogot kell működtetnie egyidejűleg és hosszú távon.

Lloyd al-Bakar cikke a sikeres bloggoláshoz vezető több modellt is bemutat. Például a sikeres amatőrök csoportjába tartozók szórakozásból kezdtek blogot írni, majd egyszercsak azon vették észre magukat, hogy havonta több millió olvasójuk van - no persze nem Londonországban, a példa amerikai.

A „hanglemezipari modellt követő” blogger úgy jár el, hogy egyidejűleg rengeteg blogot indít, majd az életképesnek bizonyultakat megpróbálja felfuttatni, mint lemezcégek a feltupírozott sztárjaikat.

A harmadik út a „kiadói modell”. Itt a blogok tematikája, és az ezeket író bérbloggerek kiválasztása alapos mérlegelés után történik. Íróknak itt lehet esélye a befurakodásra.

Ám úgy fest, hogy nemcsak a csúcsra kerülés, hanem a legjobbak között maradás is komoly áldozatokat követel. A cikkben megszólaltatott sztárbloggerek valamennyien napi 10-12 órát gürcölnek laptopjuk elé görnyedve - többen közülük nem is a pénzért!

Jellemző, hogy miközben kezdő bloggerek az „A-listások bérelt helyei” miatt siránkoznak, sokan közülük éppen azok ismertségét kihasználva próbálnak meg olvasókat szerezni. (Hozzászólások, trackback, hivatkozások közé való bekerülés.)

Ma már érdekes dolgokról írva nehéz (lehetetlen) bekerülni a legismertebbek és legolvasottabb blogászok közé. A felemelkedéshez szinte elkerülhetetlen a pr-munka, a rendszeres szereplés a (hagyományos) sajtóban. A pénzt termelő, profi blogok idővel tehát valamilyen vállalkozássá alakulnak, megfelelő infrastruktúrával, befektetői háttérrel. Innentől elég nehéz meghúzni a határt a Nagy Média és a professzionális bloggerek között. A különbség valószínűleg leginkább csak pénzben mérhető: A blogmédia-vállalkozások működtetése nagyságrendekkel olcsóbb, mint a hagyományos médiavállakozásoké.

Nagyjából talán ez a hosszú (6 oldalas) cikk legfontosabb mondanivalója. Tanulságai azonban csak nehezen alkalmazhatók a hazai viszonyokra. Idehaza még a leglátogatottabb blogok forgalma is csak négyjegyű számmal írható le, legfeljebb százszoros a szorzó a C-listások és az A-listások forgalma között.

Egyvalami azonban kimaradt a cikkből. Ez ugyan a kis pénz, kis foci kategóriájába tartozik, de személyes tapasztalat áll mögötte. Jól futó blogok bevételt hozhatnak tulajdonosaiknak azzal, hogy a felületükön úgynevezett fizetett PR-cikkek megjelentetését teszik lehetővé. Az online marketing és a keresőmarketing rögös útját járók tudják, miről van szó.

0 Tovább

Görbebögre Blog

blogavatar

Bögrecsárda, bögreblog. Térj be egy pofás posztra a Görbebögre Blogba. Felhajtod egy perc alatt és nem száll a fejedbe, csak felfrissülsz. Ha fáztál, kellemesen kimelegít. Ha izzadtál, lehűsít. Ha rossz volt a kedved, felvidít. Ha vihogtál, lecsendesít és elgondolkodtat. Jobban indul a napod, ha reggel betérsz. Teljesebb lesz a délutánod, ha ebéd utáni kávéhoz társítod. Jobban alszol, ha estére hagyod a bögrézést. Bármikor is kukkantsz be ide, szívesen látott vendég vagy. Legyen ez a törzshelyed.

Utolsó kommentek

Kedvencek

Életmód - háztartás - cikkek Életmód - háztartás - cikkek

Életmód - Egészség. Háztartási cikk értékestés. Műszaki cikkek. Honla...

honlapajánló honlapajánló

a honlapajánló balladai homály alulmúlható. irodalmi kísérlet. kreatív s...

Görbebögre Blog Görbebögre Blog

Bögrecsárda, bögreblog. Térj be egy pofás posztra a Görbebögre Blo...

Feedek

HTML