egészség életmód táplálkozás​A vas egy nélkülözhetetlen nyomeleme a szervezetünknek (akár a cink, réz, jód). A szervezetünk önmagától nem képes előállítani, azok kizárólag táplálékkal tudnak bejutni a szervezetünkbe.

TUDTA?

Egy egészséges szervezet 4-5g vasat tartalmaz. Húsokkal és zöldségfélékkel napi akár 10-15 mg vas jut be a szervezetünkbe. Ebből a mennyiségből kb. 1mg szívódik fel, a többi kiürül a szervezetünkből.

Miért fontos a vas a szervezetünk működéséhez?

  • a vörös vérsejtek hemoglobin-szintéziséhez
  • az izomrostok myoglobin-szintéziséhez
  • vasat tartalmazó enzimek szintéziséhez

A vas raktározásáért a máj és néhány speciális sejt felel.

Hogyan kezelhetők a vasanyagcsere zavarok?

Folyamatosan vénapunkció és vérlebocsátás szükséges. A vérsejtek speciális eljárással kivonásra kerülnek, majd a vérplazma infúzióval visszakerül a szervezetbe.

Gyógyszeresen nem kezelhető. Fontos a vasszegény diéta. Mi az, ami tilos ilyenkor? A bor, a sör, a gyümölcslé, a véres hurka és a májat tartalmazó ételek.

Leggyakrabban 40 és 60év között fordul elő vasanyagcsere zavar. Férfiaknál kétszer olyan gyakorta, mint nőknél.

Mit tapasztalunk?

A bőr bronzosan elszíneződik a tenyéren, a nemi szervek környékén, a hónaljárokban. Májduzzanat, keményedés, májcirrózis jelentkezhet.

A hasnyálmirigy működésre is hatással lehet, ami pedig cukorbetegséghez vezethet. Férfiaknál még a herék is visszafejlődhetnek, csökkenhet a libidó és hajhullás is bekövetkezhet. 10-15%-ban pedig szívelégtelenség is jelentkezhet.

Ön úgy érzi, hogy egészségesen táplálkozik?

Sokan küzdünk túlsúllyal és hiába próbálunk meg mindent megtenni, nem tudunk csak annyit és úgy enni, amire a szervezetünknek szüksége lenne.

Legtöbbször több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amire annak szüksége lenne. A több kalória pedig zsírréteg formájában rakódik le a szervezetünkbe, amivel túlsúlyunk keletkezik.

A fogyasztószerek segíthetnek abban, hogy csökkentsük farkasétvágyunkat és kevesebbet együnk.

Különböző termékek állnak a rendelkezésünkre, melyek más-más hatóanyaggal, de hatékonyan segítenek a súlycsökkenésben. Adipex Retard, Genesis Sibutramine, Genesis Clenbuterol. Mind-mind segítenek abban, hogy elérjük az áhított alakot és egészségesebben élhessünk!

Tájékozódjon a témát illetően bátran, Sibutramine vélemények címszó alatt sok hasznos információt találhat!

Legyen Ön is egészséges, erőtől duzzadó, kirobbanó formában!