A legtöbbször gyermekvállalás előtt elkezdjük tervezgetni, hogy milyen szülők szeretnénk lenni. Vannak, akik a szigorú nevelési elvek mellett teszik le a voksukat, míg mások a lágyszívű, engedékeny szülő szerepében képzelik el magukat. Aztán megszületik a gyermekünk, és minden tervezés hiábavalónak látszik, mert az élet olyan helyzeteket szül, amelyekre nem lehet előre felkészülni.

Ne ostorozzuk magunkat feleslegesen, hogy rossz szülők vagyunk

Nem árulunk el újdonságot azzal, ha azt mondom, hogy a gyereknevelés sokszor nem könnyű. Olyan akadályok léphetnek fel, amelyekre senki sincs felkészülve előre, mert nem is lehet. Ezek az akadályok pedig olyan kellemetlen érzéseket okozhatnak azt érzést kelthetik bennünk, hogy semmit sem csinálunk jól. Biztos a mi hibánk, hogy a gyermekünk már megint hisztizett a boltban, mert nem kapott meg valamit…

Azzal kínozzuk magunkat, hogy más biztos jobban csinálja.

Tegye fel a kezét az a szülő, aki még nem érezte azt, hogy tehetetlenséget, hogy nem tudja mit mondjon, mit cselekedjen gyermeke viselkedése után. Próbálod a legokosabb választ adni gyermekednek, amivel megmagyarázhatod számára a helyzetet, hogy tanuljon belőle, elfogadja. De ez nem mindig könnyű és nem mindig sikerül. Ami nem a te hibád. Adj időt magadnak és gyermeknek is, hogy jobb belátásra térjen, te pedig lehiggadj.

Nem mi vagyunk a legrosszabb

Lehet, hogy felemeltük a hangunkat és utólag nagyon bántuk. Lehet, hogy rácsaptunk a fenekére, mert a szép szó már nem segített. Sőt, az is lehet, hogy kapott egy pofont, mert a szemtelensége már határtalan volt.  Ő meg erre becsapta az ajtót előttünk? Megesik néha még a legjobb családokban is. Minden gyermeki kornak megvannak a maga dackorszakai, amelyeket együtt kell áthidalni.

Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben azt a gyermekünk is észreveszi. Nem véletlen tartja a mondás, hogy ép testben, ép lélek. Ön jól érzi magát a bőrében? Elégedett mindennel? Sokszor a testsúlyunkkal nem vagyunk kibékülve és a sorozatos kudarcok, amik a fogyókúrában érnek bennünket rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra.

Szeretne megismerni egy kiváló lehetőséget a fogyásra? A fogyasztószerek (Genesis Sibutramine, Adipex Retard) segítik abban, hogy elérje a fogyásban kitűzött céljait azzal, hogy csökkentik az étvágyát, így kevesebb kalóriával is beéri, amivel beindulhat a fogyás. Figyeljen rá, hogy csak eredeti sibutramine rendelése mellett döntsön, nehogy becsapják hamisítványokkal!